Hawaiian Poké Bowl​

Your Healthy Pleasure

“Waarom bestaat dit in België nog niet?” denkt Ash Shah wanneer hij in 2018 voor het eerst hoort van de poké bowl, een voedzame visschotel uit de Hawaiiaanse keuken en op dat moment dé culinaire hype. De jonge ondernemer wil er meteen zelf mee aan de slag en ziet in de poké bowl de perfecte snack: gezond, gemakkelijk om te bereiden én al even eenvoudig om op te eten, desnoods al wandelend.

Als CEO vraagt hij Mattijs Hermans, zijn zakenpartner in het online cosmeticamerk BLOOMR. Albano Gozhina maakt het team van 3 eigenaars compleet als de verantwoordelijke voor de opbouw van nieuwe vestigingen. Samen kiezen ze voor de naam ‘Hawaiian Poké Bowl’ en dat zegt alles: hun nieuwe restaurant moet de standaard worden voor poké bowls in de Benelux.

Het geheim van Hawaiian Poké Bowl is simpel: we doen alles zelf, niet enkel in onze restaurants, maar ook en vooral in onze centrale hub van meer dan 1200 vierkante meter. Elk stukje groente, vlees of vis in je poké bowl hebben we zelf geselecteerd, verwerkt en naar het restaurant gebracht. Elke bowl die je bestelt, wordt pas bereid terwijl je wacht. Dat houdt onze gerechten kraakvers, optimaal gezond en scherp geprijsd.

Elke Hawaiian Poké Bowl moet een extra half uurtje vakantie zijn voor wie ‘m bestelt. Zonder zorgen of vervelende vragen, behalve dan die ene belangrijke: wat wil je in je bowl? Quinoa of rijst? Zalm, kip of tofu? Gewone avocado of toch maar guacamole? Gefrituurde uitjes of gember? Zolang je maar opgeladen naar buiten wandelt.

Sinds de zomer van 2018, toen de eerste Hawaiian Poké Bowl openging in hartje Antwerpen, is het in onze restaurants nooit meer echt herfst geworden. Intussen mogen we je al op 12 prachtige plekken ontvangen, verspreid over heel België. In de Benelux zijn we nu al de snelst groeiende speler in de gezonde casual food. En we blijven dromen: wanneer je dit leest, werken we aan nog eens 12 nieuwe vestigingen, ook in het buitenland.

Vandaag gaan er elke dag minstens 4000 poké bowls over de toonbank. Misschien zijn dat er binnen enkele jaren 40.000, 400 000 of nog meer. Maar onze dag is pas geslaagd als jouw poké bowl heeft gesmaakt.